Marcel Herlaar
Eerlijke informatie. Denken goed met je mee. Persoonlijk advies op maat. Ook voor hyphotheek advies, verzekeringen privé en zakelijk.Echt verstand van zaken, je kunt hier met al je vragen terecht.
Kremer pensioen- en risicoadviseurs
Ga je binnenkort voor een andere werkgever werken? Dan is het logisch dat je wellicht zorgen hebt over jouw pensioenopbouw. Toch zijn deze zorgen helemaal niet nodig. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om jouw oude pensioen mee te nemen naar jouw nieuwe werkgever. Dit doe je door een waardeoverdracht aan te vragen voor jouw pensioen. Zo heb je niet alleen jouw pensioen op één vaste plek, maar is het ook nog eens voordelig voor jouw pensioenopbouw. Maar is waardeoverdracht wel interessant?
Zodra je van werkgever bent veranderd, dan kan je op ieder moment een aanvraag voor waardeoverdracht indienen. Jouw pensioenfonds is in principe verplicht om hieraan mee te werken en mag je hiervoor geen kosten in rekening brengen. Om de waardeoverdracht te realiseren hoef je slechts twee dingen te doen. Allereerst moet je een opgave opvragen van jouwpensioenaanspraken bij het pensioenfonds van je vorige werkgever. Hierna kkan je gemakkelijk het verzoek tot waardeoverdracht indienen bij jouw nieuwe pensioenfonds. Beide pensioenfondsen regelen dit vervolgens onderling, waardoor je verder nergens meer naar om hoeft te kijken.
Vanuit de pensioensector is een gezamenlijk initiatief gelanceerd om waardeoverdracht sneller en eenvoudiger te regelen. Samen hebben een aantal pensioenuitvoerders een centrale website gebouwd, genaamd Mijnwaardeoverdracht.nl. Hiermee kan je jouw pensioenen opzoeken en het online platform geeft direct de mogelijkheid om een voorstel van waardeoverdracht te maken.
In een overzichtelijk stappenplan kan de pensioenspaarder de huidige en oude pensioenregeling met elkaar vergelijken om zo tot een weloverwogen keuze te komen. Alle belangrijke onderdelen komen in het voorstel voor waardeoverdracht aan bod. Zo krijg je een goed inzicht in de voor- en nadelen van een eventuele waardeoverdracht. Via https://mijnwaardeoverdracht.nl/ kan de waardeoverdracht ook direct worden geregeld.
Marcel Herlaar
Eerlijke informatie. Denken goed met je mee. Persoonlijk advies op maat. Ook voor hyphotheek advies, verzekeringen privé en zakelijk.Echt verstand van zaken, je kunt hier met al je vragen terecht.
Willem de Lange
Zeer praktische informatie gehad tijdens het adviesgesprek. Totaal niet het idee gehad dat er iets aan mij "verkocht" moest worden. Zeer aan te raden!
Margreet brinkhorst
Erg prettig gesprek, goed advies. Houdt niet alleen strikt rekening met de cijfers maar kijkt naar gehele plaatje.
MM Mulder
Goed geadviseerd over de pensioenaanspraken. De adviseur doorzag de situatie vlot en dacht mee.
Dennis W
Goed advies en ondersteuning bij het gehele proces rondom de hypotheek. Alles werd geregeld.
Ben je momenteel jonger dan 40 jaar? Dan heb je waarschijnlijk nog niet zoveel pensioen opgebouwd. Hierdoor kan het verstandig zijn om waardeoverdracht van jouw pensioenen aan te vragen. Zeker wanneer je een nieuwe baan hebt met betere groeimogelijkheden is dit een aanrader. Jouw pensioen kan dan namelijk meegroeien met jouw nieuwe baan.
Ben je echter al wat ouder en heb je een goede pensioenregeling gehad? Dan kan je ervoor kiezen om jouw opgebouwde pensioen te laten staan bij jouw oude pensioenfonds. Voordat je dit kan gaan afwegen, is het belangrijk om met een paar zaken rekening te houden. Zo moet je achterhalen hoe jouw oude pensioenfonds ervoor staat. Dit kan je zien aan de indexatie en de dekkingsgraad. Daarnaast is het verstandig om alle voor- en nadelen van de oude en nieuwe pensioenregeling naast elkaar te zetten. Kom je er niet helemaal uit? Een pensioendeskundige kan je hierbij helpen en adviseren.
Eindelijk is hier duidelijkheid over gekomen. In principe zijn pensioenuitvoerder verplicht om mee te werken op een paar uitzonderingen na. Dit geldt vooral zodra een kleine werkgever meer dan € 15.000 en meer dan 10% van de overdrachtswaarde moeten bijbetalen. Daarnaast is een pensioenfonds ook niet verplicht om een waardeoverdracht te accepteren wanneer je vóór 1 januari 2015 van baan bent veranderd en nu alsnog de waardeoverdracht wilt doen.
Ook kan soms gebeuren dat jouw waardeoverdracht voor jouw pensioen wordt geweigerd. Dit kan dan te maken hebben met dat de dekkingsgraad te laag is. Hiermee wordt een dekkingsgraad lager dan 100% bedoeld. Zodra de dekkingsgraad weer voldoende is krijg je automatisch bericht van jouw pensioenfonds. Je kan dan opnieuw een aanvraag tot waardeoverdracht indienen.
Het is volkomen te begrijpen dat je na het lezen van al deze informatie opeens dringende vragen heeft over de waardeoverdracht van jouw pensioen. Hoe kan ik dit het beste regelen? En welke pensioenen heb ik allemaal? Zijn een paar van de meest voorkomende vragen. Bij Kremer Pensioen- en Risicoadviseurs uit Assen gaan wij graag met je om tafel om deze dringende vragen weg te nemen. Samen kijken wij hoe jouw pensioen ervoor staat en waar je eventueel nog om moet denken. Zo weet je zeker dat je tijdens jouw oude dagen er lekker warm bij zit. Plan vandaag nog een afspraak met ons in en misschien zien wij je binnenkort om al jouw pensioenvragen te beantwoorden!